Az összes kulcsszó: kipufogó lambda szonda kipufogó klinika zöldkártya féktárcsa műszaki vizsga műszaki vizsgáztatás műszaki vizsga díja hengerfej zöldkártya ára diagnosztika autóklíma olajcsere olajszűrő kuplung ékszíj ablaktörlő vezérműszíj ablaktörlő lapát levegőszűrő felni alufelnik felnik acélfelni lemezfelni alu felni gumiabroncs gumiszervíz abroncs gumiabroncsok autószerelő fék autóalkatrész autóalkatrészek szélvédő autójavítás autószervíz autó javítás féltengely fékbetét lengéscsillapító
1106 Budapest, Jászberényi út 95/A.+36-1-261-2290
Gumi - speciális centrírozás

Gumiabroncs

Gumiabroncs és gumiszerviz illetve abroncs és autógumi javítás, gumiabroncs Budapest hengerfej vizsgálat és szerviz. Abroncs, szerelés centrírozás Budapest Autó Pátkai gumiszerviz gumiabroncs és gumiharang javítás autógumi javítás és autóklíma, olajcsere Budapesten.

Visszatérő probléma az ügyfeleknél, hogy kormányrázásra panaszkodnak autópályán történő haladásnál 100-120 km/h sebességnél.

Ügyfél: "Most jártam a gumisnál centríroztatni, és mégis ráz a kormány, pedig 0;0-t mutatott a gép." Mire én: "Hogyan rázza a kormányt? Függőlegesen vagy jobbra-balra mozgatja a kormányt?" Tételezzük fel, hogy a futómű, a lengés-csillapító, a kerékcsapágyak és a gumik is megfelelő minőségűek. Tehát a centrírozásban keresendő a hiba.
Miért csak autópályán ráz? Városi használatnál miért nem? A tömegerőkből eredő rázás csak nagyobb sebességnél jelentkezik. Ha a centrírozást nem végzik el, csak felragasztanak vagy felütnek egy súlyt, hogy az ügyfél lássa, hogy elvégezték a feladatot, ez egy felületes munkavégzés. Köztudottan városi használatnál nem jelentkezik a centrírozási hiba: mindegy, hogy van-e rajta súly vagy nincs.

Gumiabroncs gumiszervíz

 

A saját tapasztalatomat írom le, amikor hozzáértőként teszteltem két centrírozó gépet: az egyik egy olcsó, új alapgép volt, míg a másik egy középkategóriás műszer. Ügyfelem kormányrázásra panaszkodva keresett fel. Mivel a kerekek nem szokványos 14-15" voltak, hanem 17" colos Pajero kerekek. A kereket újracentríroztuk, a gép 0,0 értéket mutatott. Ellenőrzésképpen többször megismételtük ezt a műveletet, de minden alkalommal 60-80 gramm eltérést mutatott a gép. Gyakori probléma, hogy a hátulról, kúppal való megtámasztás nem biztosít kellő pontosságot. A mi esetünkben is ez történt, bármelyik gépen próbáltuk a centrírozást, lehangoló volt az eredmény. A megoldást az jelentette, amikor elölről is megtámasztottuk a kerekeket támasztóujjas tárcsával. Mintha a kerékcsavarokkal fogatnák fel a kereket a helyére. Ezzel a felfogatással az előbbi 60-80 grammos hiba lecsökkent 30-40 grammra. Személygépkocsinál 5-10 gramm még nem okoz érezhető hibát. Terepjárónál kb. 15-20 gramm a határ.

Cégünk legutóbbi beruházása egy csúcskategóriás Hofmann centrírozó gép volt, melynek beüzemelése után ismételten ellenőriztük a Pajero kerekeit. A hiba lecsökkent 10-20 gramm közé, amely már elfogadható. Azóta sincs reklamációs problémánk. Az olcsó és a csúcsgép közötti vételár különbség tízszeres. Tehát ez a válaszunk az összes centrírozási problémára.

Szervizünk javaslata: ha a fentieket tapasztalja, keressen fel bennünket.

Áraink:

Alufelnire gumiszerelés és centrírozás ragasztott súllyal: 2.600 Ft-tól

Az ár tartalmazza:

 

 • Kerék leszerelése, kerékmosás
 • Felniről a gumi leszerelése - peremtisztítás
 • Új gumiszelep behúzása a felnibe – használat során a szelep öregszik, a zárófelület nem zár kielégítően és a centrifugális erő hatására elhajlik, levegővesztés történik
 • Összeszerelés
 • Guminyomás beállítása hitelesített órával – nyáron gyári értékre, télen + 0,2 bar
 • Centrírozás támasztóujjas tárcsával, a lecserélt kerekek megjelölése forgásirány szerint
 • kerék felszerelése, csavarok és agy zsírozása

 • Gumi bezacskózása, csomagtartóba helyezése

Alufelni centrírozása ragasztott súllyal: 1.850 Ft-tól

Az ár tartalmazza:

 • Kerék leszerelése, kerékmosás
 • Guminyomás beállítása hitelesített órával – nyáron gyári értékre, télen + 0,2 bar
 • Centrírozás támasztóujjas tárcsával
 • A lecserélt kerekek megjelölése forgásirány szerint
 • Kerék felszerelése, csavarok és agy zsírozása

Francia (központosító furat nélküli) felnik centrírozása: + 500 Ft/db

 
Cég:
Név:
Vélemény:

Ügyfél vélemények

Mivel egyáltalán nem értek az autókhoz, a céges autónkat állandóan szervizben javíttatom. A...
Veszeli Gábor
Elux Webdesign
Köszönetem szeretném kifej...
Balázs György

Kérdése van?

Cím:
1106 Budapest, Jászberényi út 95/A.

Telefon:
1 - 261 - 2290

Árajánlattal csak személyes érdeklődés esetén tudunk szolgálni


 

fék futómű olaj vezérlés szerviz

Értesüljél elsőként legfrissebb híreinkről és akcióinkról a Facebookon


 
olaj fék futómű vezérlés szerviz