Autószerviz tudnivalók-milyen gyakran van szükség olajcserére?

A olajcsere biztosítja a kenőanyag tisztaságát, és lehetővé teszi a motor tökéletes működését, hosszabb élettartamot biztosítva számára. Ha a kenőanyag szennyezett, nem képes többé ellátni feladatát. A működés során keletkezett szennyeződések eltávolítása elengedhetetlen, mivel néhány ezer kilométer megtétele után az olaj veszít kenőképességéből, csökken a hőelvezető képessége, kokszosodik. A motor súrlódása során keletkező szennyeződések nagy részét az olajszűrő felfogja, de olajcsere alkalmával elengedhetetlen az olajszűrő, levegőszűrő cseréje. A poros, eltömődött légszűrő áteresztő képessége jelentősen lecsökken, így az üzemanyag-levegő keverékének tökéletes égéséhez szükséges levegőmennyiséget nem tudja biztosítani. Az alacsonyabb motorteljesítmény, megnövekedett fogyasztáshoz vezet. A kenőanyag minősége akkor is romlik, amikor a motor nem működik, a motor működése során felhalmozódott szennyeződések hatására.

Autószerviz tudnivalók-milyen gyakran van szükség olajcserére?
Autószerviz tudnivalók-milyen gyakran van szükség olajcserére?

Az olajcsere az egyik leginkább alábecsült téma a járművezőteknél. A motor tartóssága szempontjából rendkívül fontos, hogy a kenőanyagot rendszeresen cseréljük.

Az olajcserét mindig szakszervizben végeztessük el, az autószerelő segítségével. A szakszerűtlen folyamat tönkre teheti az autót. Olajcserekor legelőszőr a fáradt olajat eresztik le az olajteknő leeresztő csavarján keresztül. Ha ezt a csavart ismét visszatekerik, utána lehet kicserélni az olajszűrőt és feltölteni a motort motorolajjal.

Az autószerviz szolgáltatások között megtalálható a műszaki vizsgára való felkészítés, a legtöbb helyen a vizsgáztatás is, a futómű beállítások, hibakód olvasása, fék, fékbetétek javítása. A legtöbb szerviz márkafüggetlen, így bármilyen gépkocsi kivizsgálására lehetőségünk van.

Mikor van szükség olajcserére?

A legújabb autók jelzik ha olajcserére van szükségük, de általában 10.000 km-ként, vagy 1 évente szokták cserélni.

Ha esetleg házilag szeretnél olajat cserélni (amit nem ajánlok) akkor a fáradt olajat semmiképp se öntsd ki sehova! A legközelebbi benzinkútra vidd el és ott átveszik térítésmentesen, ezzel is óvva a környezeted.

Ajánlatkérés
close slider