Műszaki vizsga, felkészítés

Műszaki vizsga – Bízd ránk autód vizsgáját és felkészítését, mi garantáljuk a sikert.

A biztonságos és balesetmentes közlekedés feltétele, hogy csak megfelelő műszaki állapotú autók közlekedjenek az utakon. A 2 évenkénti műszaki vizsga próbálja azt a célt szolgálni, hogy ne közlekedjenek teljes mértékben elhanyagolt autók. Remélem, Te sem szeretnél találkozni egy fék vagy futóműhibás autóval a közúton miközben szeretett családoddal éppen kirándulni indulsz a Balatonra vagy esetleg a hegyekbe.

Sajnos már többször találkoztam szervizünkben kiszakadt hátsó futóművű autóval, ami fél évvel korábban vizsgázott valahol egy nepper vizsgáztatóval. A csúcs az volt, amikor a hátsóhidat már csak a gumi fékcső tartotta a levegőben.

Döbbenet ez a felelőtlenség!

Hozd be hozzánk a gépkocsidat és mi teljes körűen átvizsgáljuk a kedvenc autódat. Amennyiben az átvizsgálás – elővizsga – során valamilyen műszaki hiányosságot találunk, akkor egy tételes árajánlatot adunk. Ha elfogadod, akkor felkészítjük az autódat a műszaki vizsgára és levizsgáztatjuk.

Készen kapod vissza az autódat érvényes vizsgával. Nem kell aggódnod és több órát sorban állni, hogy vajon mi lesz a vizsga eredménye. Az általunk rendszeresen 10-15ezer km-ként szervizelt autókat az esetek zömében 1 nap alatt – nincs váratlan kiadás és javítás – levizsgáztatjuk. Ha bármilyen komolyabb javítás lenne, akkor maximum 2 nap alatt lebonyolítjuk az egészet.

Érdemes odafigyelni a lejárati dátumra, mert így elkerülheted, hogy egy hatósági intézkedés során megbüntessenek, mert lejárt a vizsgád. Amíg nem kapsz rendőrségi határozatot, addig nem lehet az autót műszaki vizsgára vinni. Ez minimum 30 nap, ameddig az autódat a garázsban kell pihentetned, és nem közlekedhetsz vele!

Ezért Neked, mint tulajdonosnak, megnő a felelősséged az autód műszaki állapotát illetően. Amennyiben az éles műszaki vizsga során az autód nem felel meg a vizsga követelményének, úgy – 2010. január 1. után – érvénytelenítik a forgalmi engedélyt.
Ez azt jelenti, hogy a jármű azonnali hatállyal központilag a forgalomból kivonásra kerül.

Artboard 1
Rövid várakozási idő

Minden egyes javítást munkalapon dokumentálunk és a munkát a dolgozó aláírja, tanúsítja az elvégzett munkát.

Artboard 6
JÓL FELSZERELT MűHELY

Célszerszámokkal jól felszerelt műhely, segítőkészek vagyunk a probléma megoldásában, javításában.

Artboard 9
Teljes átvizsgálás

Alapos munkavégzés – Nyitott szemmel dolgozunk, a javítással nem összefüggő rejtett hibákról azonnal tájékoztatunk.

Artboard 11
Garancia

6 hónap teljes körű garancia minden elvégzett munkára, és 12 hónap teljes körű garancia minden beépített alkatrészre.

Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.
…segítőkészek, alaposan dolgoznak. Az apróságokkal is foglalkoznak, mintha a saját autójukat javítanák. Ajánlom őket.
30 év
TAPASZTALAT

Amennyiben mi vizsgáztatjuk a gépkocsit – bukás esetén álljuk a vizsgadíj költségét.

Keress minket, segítünk !

Ne kockáztass feleslegesen!

Bízd ránk autód vizsgáztatását és mi garantáljuk Neked, hogy elkerülhető legyen a forgalomból való kivonás. Csak olyan műszaki állapotban kerül az autód a vizsgasorra, ami biztosítja a sikeres vizsgát és a biztonságos közlekedést számodra.

A legújabb jogszabály értelmében, a vizsga lejárata előtti 30 napban bármikor vizsgázhat az autód, akkor is ugyanaz a hónap és nap lesz a forgalmiba beírva, mint a jelenlegi. Tehát nincs értelme húzni az utolsó napig.

NN
legmodernebb 3d-s technológia
NN
gyors és rugalmas kiszolgálás
NN
minőségi megbízható munkavégzés
NN
márkaszerviz szintű kiszolgálás
NN
célszerszámmal jól felszerelt műhely
NN
tájékoztatás a javítás menetéről
NN
1-2 napos, gyors javítási határidők
NN
átlátható korrekt árképzés
Olajcsere alkalmával ha olaj olajszűrő, levegőszűrő és pollenszűrő csere is történik, akkor egy megbontás nélküli, díjtalan futómű és fék átvizsgálást adunk ajándékba, melynek értéke egyébként 9000 Ft.
AKCIÓ
…segítőkészek, alaposan dolgoznak. Az apróságokkal is foglalkoznak, mintha a saját autójukat javítanák. Ajánlom őket.
árak
 • Vizsga előtti komplett átvizsgálás: 10.000 Ft
 • Műszaki vizsga, személyautó: 28.000 Ft
 • Műszaki vizsga, személyautó 4×4: 33.500 Ft

Az átvizsgálás próbavizsgának tekinthető.

Átvizsgálás tartalma:

Az általunk végzett próbavizsgán megfelelt autókért garanciát vállalunk, hogy megfelelnek az éles vizsgán, amennyiben mi vizsgáztatjuk a gépkocsit – bukás esetén álljuk a vizsgadíj költségét.

 • Futómű
 • Gumi
 • Fék
 • Lengéscsillapító
 • Kipufogó
 • Légzsák
 • Világítás
 • Szélvédő
Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.

Műszaki vizsga: nagyon fontos odafigyelni a dátumokra

Minden ember, vagyis minden autó életében eljön a műszaki vizsga ideje. Az új autók esetén négy évente, majd az idő előrehaladtával ez három, majd két évre csökken. Taxik, buszok, mentőautók esetében minden évben el kell vinni a járgányt egy ilyen vizsgára.

Érdemes “véletlenül” elkésni a műszaki vizsgával?

A rövid válasz a nem. Célszerű legkésőbb forgalmi engedély műszaki érvényességi idejének lejárta előtt 30 napon belül elvégezni – így a gépjármű hibái még a lejárat előtt felderíthetőek. Egy részről nem sok pénzt spórolunk meg, talán egy vagy két ezer forintost egy hónapra, de komolyabb bajba is kerülhetünk. Egyszer létezik az adminisztratív rizikó: egy rendőri ellenőrzés során bírságolnak, ha nincs érvényes műszaki. Méghozzá a bírság igen nagy is lehet, főleg, ha már egy jó ideje lejárt ez az irat.

De ennél is fontosabb, hogy nemcsak viccből találták ki a műszaki vizsga intézményét, ahogy például a KRESZ szabályait sem. Ezeknek a lényege, hogy biztonságban tartson minket és minden utasunkat (általában szeretetteinket).

Megér havi 1-2 ezer forintot az, hogy nem tudjuk biztonságban az életünket? Szerintünk sem.

Mennyibe kerül a gépjármű műszaki vizsga?

Az ár két szám összege: a hatósági ár és a szerviz munkadíja. Az autó Pátkainál a vizsga előtti komplett átvizsgálás, amit mindenkinek ajánlunk, hiszen ez mindig jobb, mintha kétszer kell vizsgáztatni, 10.000 Ft-ba kerül, míg a műszaki vizsga ára személyautóra 28.000 Ft, négy kerék meghajtásos (4×4) személyautóra pedig 33.500 Ft.

Mivel az előzetes átvizsgálást próbavizsgának is fel lehet fogni, ha ez rendben van, nem kell tartani az “éles” vizsgától.

Az műszaki vizsga tehát elengedhetetlen, és a mi felelősségünk, hogy ne maradjon el és emlékezzünk rá. Használhatjuk az okostelefonunkat vagy más naptár applikációt (vagy ha régimódiak vagyunk, valódi, kézzel írt naptárat) és felírhatjuk az egy-kettő-három-négy évvel későbbi időpontot. Jó hír, hogy nem kell kicentizni a vizsga időpontját: a vizsga lejárta előtti egy hónapban (egész pontosan 30 napban) elvihetjük az autót vizsgáztatni, és a néhány hetes különbözetet “nem számolják fel”, ugyanaz a dátum kerül a forgalmiba, mint előtte.

A műszaki vizsgáztatás témaköréről nekünk, laikus autóvezetőknek elég, ha ennyit tudunk, de javaslatként azt mondjuk, hogy soha ne bízzuk olyan szakemberre a biztonság kérdését (főleg az autózásban), aki nem tapasztalt és profi. Szó szerint az életünk is múlhat is ezen.

Műszaki vizsga: bízzuk profikra a biztonságunkat

Amikor a biztonságunk a tét, akkor nincs helye a kompromisszumoknak. A műszaki vizsga pontosan azért kötelező, hogy mindnyájan a legnagyobb biztonságban lehessünk, utazhassunk az utakon. Ezzel nem valószínű, hogy bárki is vitába állna: ki szeretné akár autósként, kerékpárral vagy gyalog, hogy olyan autók gyorsuljanak az utakon, amelyeken nincsen megfelelő fék!?

Mint tudjuk, ennek ellenére többen keresik a kiskapukat, talán már hallottunk is olyan ismerőstől, aki akár el is hencegett vele, hogy milyen állapotú autóval sikerült megugornia egy műszaki vizsga nehézségét…

Mi ne akarjunk ebbe a körbe tartozni. Az életben a biztonsággal egyáltalán nem érdemes csalni, hiszen ez egy egyértelmű high risk / low reward (tehát magas kockázatú, alacsony jutalommal járó) tevékenység.

Mielőtt maga a műszaki vizsgáztatás megtörténne, mindenképp érdemes teljesen átnézetni az autót.

Ideális esetben mindkét dolgot egy helyen el tudjuk végezni. Ilyen szerviz az autó Pátkai is. Itt, ha valami probléma van az autóval, egy fekete-fehér, jól érthető árajánlatot kapunk, hogy mennyibe kerül a felkészítés a vizsgára, majd a valós siker garantált lesz.

A szokásosan (10-15.000 km-enként) szervizelt autókat a legtöbb esetben mindössze 1 nap levizsgáztatni, de komolyan javítás után sem szokott tovább tartani 2 napnál.

Amellett, hogy a műszaki vizsgálat (és sikeres vizsga) garantálja a biztonságunkat, ennek hiányában a minket sztereotíp módon forgalmit és jogosítványt kérő biztos úr komolyabb összegekre is büntethet (attól függően, hogy mikor járt le a műszaki vizsga) és akár egy rendőrségi határozatra is várnunk kellhet, amíg levizsgáztathatjuk a kocsit: ez legalább 30 napba telik, ami még sokkal nagyobb kellemetlenség, mint egy helyszíni bírság.

Még egyszer elmondjuk, mert nem lehet elégszer megismételni: a saját és más embertársunk biztonságával nem szabad játszani, kompromisszumos megoldást kötni. Bízzuk profikra nem csak a műszaki vizsgáztatást, de az autónk felkészítését is erre.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Minden esetben kipróbálva adjuk át az autót, célszerszámokkal jól felszerelt műhelyünkben. Segítőkészek vagyunk a probléma megoldásában, ügyfélközpontúan , folyamatos tájékoztatjuk a javítás menetéről, és gyors javítási határidőkkel dolgozunk. Tervezhető költségek, csak az előzetesen megrendelt munkát végezzük el.

futómű állítás futómű javítás
Futómű

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben behatások…

Fék

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés egyik fontos  alapfeltétele…

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: az úton tartja a gumiabroncsot ….

Kipufogó

A tökéletes kipufogó rendszer biztosítja, hogy a levegő-üzemanyag …

Műszaki vizsga, felkészítés

A balesetmentes közlekedés feltétele a műszaki vizsga…

autóklíma, autóklíma töltés, autóklíma javítás, autóklíma szerviz
Klímaszerviz

A klímarendszerek egyre inkább alapfelszereltségek a gépjárművek…

Olajszerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos …

Általános szerviz

Vezérlés és vízpumpa csere. Kuplung csere…

GUMI – SPECIÁLIS CENTRÍROZÁS

Visszatérő probléma az ügyfeleknél, hogy kormányrázásra …

VÁSÁRLÁS ELŐTTI ÁTVIZSGÁLÁS

Ugye te sem szeretnél zsákbmacskát venni, keress minket ha…

KUPLUNG CSERE

Gyorsításnál vagy az emelkedőn felfelé nyomod a gázt …

VEZÉRLÉS

Az egyik legfontosabb karbantartás a vezérlés csere……

Ajánlatkérés
close slider