Vezérlés

AZ EGYIK LEGFONTOSABB KARBANTARTÁS A VEZÉRLÉS CSERE!

A vezérlés csere alkalmával nem elegendő csak a vezérműszíjat cserélni. Több létfontosságú elemből áll a vezérlés, amiknek az élettartama azonos a szíjéval.

VEZÉRMŰSZÍJ

A vezérműszíj feladata, hogy összhangban tartja a főtengelyt és a vezérműtengelyt. Ha ez az összhang nem lenne meg a szelepek és a dugattyúk összeverődnének és nagyon komoly motorkárosodás történne, aminek a javítása több százezer vagy milliós költséget eredményezne!

 

VÍZPUMPA

Az autók többségénél a vezérműszíj hajtja, de vannak olyan típusok ahol a hosszbordás szíj kapta ezt a feladatot. Vízpumpa csere hiánya a későbbiekben hűtőfolyadék szivárgást okozhat. Komolyabb esetekben a csapágy szétesik, ami a szíjat félrevezeti és a műanyag vízpumpa lapátok is letörhetnek. Ez a hiba komoly motor károsodást is okozhat. Mindegyik esetben ugyanúgy meg kell bontani ismét a vezérlést, aminek a költségét megspórolhatod, ha vezérlés csere alkalmával egyben megtörténik a vízpumpa cseréje is.

A gyári javítási technológia is a komplett cserét írja elő!
Artboard 1
Rövid várakozási idő

Minden egyes javítást munkalapon dokumentálunk és a munkát a dolgozó aláírja, tanúsítja az elvégzett munkát.

Artboard 6
JÓL FELSZERELT MűHELY

Célszerszámokkal jól felszerelt műhely, segítőkészek vagyunk a probléma megoldásában, javításában.

Artboard 9
Teljes átvizsgálás

Alapos munkavégzés – Nyitott szemmel dolgozunk, a javítással nem összefüggő rejtett hibákról azonnal tájékoztatunk.

Artboard 11
Garancia

6 hónap teljes körű garancia minden elvégzett munkára, és 12 hónap teljes körű garancia minden beépített alkatrészre.

VEZETŐ-, FESZÍTŐ GÖRGŐK ÉS REZGÉSCSILLAPÍTÓ

vezérműszíj készletA vezérműszíj feszességét és elvezetését segítik. Típus függő, hogy egy adott autóban éppen mennyi görgővel tervezték a motor vezérlését. A görgők élettartama is azonos a vezérműszíjéval. Ha kimarad a cseréje, idővel zajos lehet. Komolyabb esetekben a csapágy szétesik, ami a szíjat félrevezeti és a vezérműszíj szakadásához vezethet.

Egyes vezérléseknél patronos rezgéscsillapítót is alkalmaznak, hogy a rezgés egy adott tűrési értéken belül maradjon. A vezérműszíj, görgők és vízpumpa élettartama szempontjából ennek a cseréje is nagyon fontos. A gyárak kötelezően előírják a cseréjét. Sajnos találkoztunk már olyan autóval, aminél ezt az alkatrész kihagyták költségcsökkentés címén (60.000-80.000 forint) és ezért ismételten ki kellett fizetni a tulajdonosnak a vezérműszíj csere munkadíját.

VEZÉRMŰLÁNC

Egyes típusoknál vezérműszíj helyett vezérműláncot alkalmaznak. Ebben az esetben a vízpumpát a hosszbordás szíj hajtja. Idővel a vezérműlánc is megnyúlik, zajosabb lesz és cserélni kell.

A vezérműlánc feszítéséért egy olajos feszítő patron a felelős. Az autó beindításakor a patront egy rugó feszíti elő, amíg nincs meg a kellő olajnyomás. Az olaj a nyomás felépülésével átveszi a vezérműlánc feszítő feladatát.

A nem megfelelő minőségű motorolaj miatt a lánc és a kapcsolódó műanyag láncvezetők hamarabb elkopnak és idő előtti cserére lesz szükség. Ezért kiemelkedően fontos a megfelelő motorolaj használata és a csereperiódus betartása!

Cseréjét a hiba lámpa felvillanása is jelezheti. A jeladók úgy érzékelik, hogy a vezérműlánc megnyúlása miatt a vezérműtengely és a főtengely nincs már kellő szinkronban, kívül esik a gyárilag meghatározott tűrési értéken, tehát a vezérlés csere aktuálissá vált.

Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.
…segítőkészek, alaposan dolgoznak. Az apróságokkal is foglalkoznak, mintha a saját autójukat javítanák. Ajánlom őket.
30 év
TAPASZTALAT

Pontos árat csak egyeztetés során tudunk adni, mivel az adott típus befolyásolja a költségeket

keress minket, segítünk !

Olajcsere alkalmával ha olaj olajszűrő, levegőszűrő és pollenszűrő csere is történik, akkor egy megbontás nélküli, díjtalan futómű és fék átvizsgálást adunk ajándékba, melynek értéke egyébként 9000 Ft.
AKCIÓ

MIKOR KELL VEZÉRLÉST CSERÉLNEM?

vezérlés csereVezérműszíjas autók esetén a gyártók meghatározzák minden egyes típusnál a vezérlés csere periódusát, amit eltelt években és megtett kilométerben adnak meg.

Például, ha 160.000 km vagy 8 év a gyártó által előírt csereperiódus, akkor azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb bekövetkezik.

A gyártó előírásait mindenképp be kell tartani, nem szabad akár 10.000 km-rel sem túl futni különben ez a látvány fogadhat. Ez a repedezett vezérműszíj egy hajszálra volt a szakadástól, aminek nagyon komoly és költséges motorkárosodás lett volna a következménye!

HOSSZBORDÁS SZÍJ

hosszbordás szíj csereFeladata a segédberendezések működtetése – köztük a generátor, szervószivattyú vagy a klímakompresszor. Feszességét és elvezetését görgők segítik akárcsak a vezérműszíjnál.

A hosszbordás szíj károsodása / szakadása esetén az esetek zömében nem kell motor károsodástól félni, de ez nem jelenti azt, hogy a karbantartása elhanyagolható! Vezérlés csere alkalmával nincsen munkadíj vonzata a cseréjének.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a szakadás előtt álló szíj szétfoszló maradéka bekerülhet a vezérmű burkolat alá. Ebben az esetben komoly motorkárosodást okozhat az átugró vezérműszíj.

NN
legmodernebb 3d-s technológia
NN
gyors és rugalmas kiszolgálás
NN
minőségi megbízható munkavégzés
NN
márkaszerviz szintű kiszolgálás
NN
célszerszámmal jól felszerelt műhely
NN
tájékoztatás a javítás menetéről
NN
1-2 napos, gyors javítási határidők
NN
átlátható korrekt árképzés
Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.
futómű állítás futómű javítás
Futómű

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben behatások…

Fék

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés egyik fontos  alapfeltétele…

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: az úton tartja a gumiabroncsot ….

Kipufogó

A tökéletes kipufogó rendszer biztosítja, hogy a levegő-üzemanyag …

Műszaki vizsga, felkészítés

A balesetmentes közlekedés feltétele a műszaki vizsga…

autóklíma, autóklíma töltés, autóklíma javítás, autóklíma szerviz
Klímaszerviz

A klímarendszerek egyre inkább alapfelszereltségek a gépjárművek…

Olajszerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos …

Általános szerviz

Vezérlés és vízpumpa csere. Kuplung csere…

GUMI – SPECIÁLIS CENTRÍROZÁS

Visszatérő probléma az ügyfeleknél, hogy kormányrázásra …

VÁSÁRLÁS ELŐTTI ÁTVIZSGÁLÁS

Ugye te sem szeretnél zsákbmacskát venni, keress minket ha…

KUPLUNG CSERE

Gyorsításnál vagy az emelkedőn felfelé nyomod a gázt …

VEZÉRLÉS

Az egyik legfontosabb karbantartás a vezérlés csere……

Ajánlatkérés
close slider