Vezérlés

AZ EGYIK LEGFONTOSABB KARBANTARTÁS A VEZÉRLÉS CSERE!

A vezérlés csere alkalmával nem elegendő csak a vezérműszíjat cserélni. Több létfontosságú elemből áll a vezérlés, amiknek az élettartama azonos a szíjéval.

VEZÉRMŰSZÍJ

A vezérműszíj feladata, hogy összhangban tartja a főtengelyt és a vezérműtengelyt. Ha ez az összhang nem lenne meg a szelepek és a dugattyúk összeverődnének és nagyon komoly motorkárosodás történne, aminek a javítása több százezer vagy milliós költséget eredményezne!

 

VÍZPUMPA

Az autók többségénél a vezérműszíj hajtja, de vannak olyan típusok ahol a hosszbordás szíj kapta ezt a feladatot. Vízpumpa csere hiánya a későbbiekben hűtőfolyadék szivárgást okozhat. Komolyabb esetekben a csapágy szétesik, ami a szíjat félrevezeti és a műanyag vízpumpa lapátok is letörhetnek. Ez a hiba komoly motor károsodást is okozhat. Mindegyik esetben ugyanúgy meg kell bontani ismét a vezérlést, aminek a költségét megspórolhatod, ha vezérlés csere alkalmával egyben megtörténik a vízpumpa cseréje is.

A gyári javítási technológia is a komplett cserét írja elő!
Artboard 1
Rövid várakozási idő

Minden egyes javítást munkalapon dokumentálunk és a munkát a dolgozó aláírja, tanúsítja az elvégzett munkát.

Artboard 6
JÓL FELSZERELT MűHELY

Célszerszámokkal jól felszerelt műhely, segítőkészek vagyunk a probléma megoldásában, javításában.

Artboard 9
Teljes átvizsgálás

Alapos munkavégzés – Nyitott szemmel dolgozunk, a javítással nem összefüggő rejtett hibákról azonnal tájékoztatunk.

Artboard 11
Garancia

6 hónap teljes körű garancia minden elvégzett munkára, és 12 hónap teljes körű garancia minden beépített alkatrészre.

VEZETŐ-, FESZÍTŐ GÖRGŐK ÉS REZGÉSCSILLAPÍTÓ

vezérműszíj készletA vezérműszíj feszességét és elvezetését segítik. Típus függő, hogy egy adott autóban éppen mennyi görgővel tervezték a motor vezérlését. A görgők élettartama is azonos a vezérműszíjéval. Ha kimarad a cseréje, idővel zajos lehet. Komolyabb esetekben a csapágy szétesik, ami a szíjat félrevezeti és a vezérműszíj szakadásához vezethet.

Egyes vezérléseknél patronos rezgéscsillapítót is alkalmaznak, hogy a rezgés egy adott tűrési értéken belül maradjon. A vezérműszíj, görgők és vízpumpa élettartama szempontjából ennek a cseréje is nagyon fontos. A gyárak kötelezően előírják a cseréjét. Sajnos találkoztunk már olyan autóval, aminél ezt az alkatrész kihagyták költségcsökkentés címén (60.000-80.000 forint) és ezért ismételten ki kellett fizetni a tulajdonosnak a vezérműszíj csere munkadíját.

VEZÉRMŰLÁNC

Egyes típusoknál vezérműszíj helyett vezérműláncot alkalmaznak. Ebben az esetben a vízpumpát a hosszbordás szíj hajtja. Idővel a vezérműlánc is megnyúlik, zajosabb lesz és cserélni kell.

A vezérműlánc feszítéséért egy olajos feszítő patron a felelős. Az autó beindításakor a patront egy rugó feszíti elő, amíg nincs meg a kellő olajnyomás. Az olaj a nyomás felépülésével átveszi a vezérműlánc feszítő feladatát.

A nem megfelelő minőségű motorolaj miatt a lánc és a kapcsolódó műanyag láncvezetők hamarabb elkopnak és idő előtti cserére lesz szükség. Ezért kiemelkedően fontos a megfelelő motorolaj használata és a csereperiódus betartása!

Cseréjét a hiba lámpa felvillanása is jelezheti. A jeladók úgy érzékelik, hogy a vezérműlánc megnyúlása miatt a vezérműtengely és a főtengely nincs már kellő szinkronban, kívül esik a gyárilag meghatározott tűrési értéken, tehát a vezérlés csere aktuálissá vált.

Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.
…segítőkészek, alaposan dolgoznak. Az apróságokkal is foglalkoznak, mintha a saját autójukat javítanák. Ajánlom őket.
27 év
TAPASZTALAT

Pontos árat csak telefonos vagy személyes egyeztetés során tudunk adni, mivel az adott típus befolyásolja a költségeket

keress minket elérhetőségeinken !

Ha a javítás összege meghaladja a 30.000 Ft-ot, akkor egy ózonos fertőtlenítést adunk ajándékba, amit kimagasló teljesítményű készülékkel végzünk el!
AKCIÓ

MIKOR KELL VEZÉRLÉST CSERÉLNEM?

vezérlés csereVezérműszíjas autók esetén a gyártók meghatározzák minden egyes típusnál a vezérlés csere periódusát, amit eltelt években és megtett kilométerben adnak meg.

Például, ha 160.000 km vagy 8 év a gyártó által előírt csereperiódus, akkor azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb bekövetkezik.

A gyártó előírásait mindenképp be kell tartani, nem szabad akár 10.000 km-rel sem túl futni különben ez a látvány fogadhat. Ez a repedezett vezérműszíj egy hajszálra volt a szakadástól, aminek nagyon komoly és költséges motorkárosodás lett volna a következménye!

HOSSZBORDÁS SZÍJ

hosszbordás szíj csereFeladata a segédberendezések működtetése – köztük a generátor, szervószivattyú vagy a klímakompresszor. Feszességét és elvezetését görgők segítik akárcsak a vezérműszíjnál.

A hosszbordás szíj károsodása / szakadása esetén az esetek zömében nem kell motor károsodástól félni, de ez nem jelenti azt, hogy a karbantartása elhanyagolható! Vezérlés csere alkalmával nincsen munkadíj vonzata a cseréjének.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a szakadás előtt álló szíj szétfoszló maradéka bekerülhet a vezérmű burkolat alá. Ebben az esetben komoly motorkárosodást okozhat az átugró vezérműszíj.

NN
legmodernebb 3d-s technológia
NN
gyors és rugalmas kiszolgálás
NN
minőségi megbízható munkavégzés
NN
márkaszerviz szintű kiszolgálás
NN
célszerszámokkal jól felszerelt műhely
NN
tájékoztatás a javítás menetéről
NN
1-2 napos, gyors javítási határidők
NN
átlátható korrekt árképzés
Megbízható autószervizre van szükséged? Keress minket, kérj árajánlatot! Segítünk.
futómű állítás futómű javítás
Futómű

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben behatások…

Fék

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés egyik fontos  alapfeltétele…

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: az úton tartja a gumiabroncsot ….

Kipufogó

A tökéletes kipufogó rendszer biztosítja, hogy a levegő-üzemanyag …

Műszaki vizsga, felkészítés

A balesetmentes közlekedés feltétele a műszaki vizsga…

autóklíma
Klímaszerviz

A klímarendszerek egyre inkább alapfelszereltségek a gépjárművek…

Olajszerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos …

Általános szerviz

Vezérlés és vízpumpa csere. Kuplung csere…

GUMI – SPECIÁLIS CENTRÍROZÁS

Visszatérő probléma az ügyfeleknél, hogy kormányrázásra …

VÁSÁRLÁS ELŐTTI ÁTVIZSGÁLÁS

Ugye te sem szeretnél zsákbmacskát venni, keress minket ha…

KUPLUNG CSERE

Gyorsításnál vagy az emelkedőn felfelé nyomod a gázt …

VEZÉRLÉS

Az egyik legfontosabb karbantartás a vezérlés csere……

Ajánlatkérés
close slider