Érdemes egy megbízható autószerviz mellé letenni a voksunkat

Érdemes egy megbízható autószerviz mellé letenni a voksunkat

Történt már olyan velünk vagy ismerőseinkkel, hogy nagyon csalódottak voltak egy autószerviz “látogatás” után? Mi sok olyan személyt ismerünk, akivel ez már sokszor előfordult. Pedig az autós közlekedés nem játék: olyannyira nem, hogy naponta több mint egy haláleset történik csak Magyarországon (a világon évente pedig 3500 ember hal meg: ez évente 1, 3 millió főt jelent, míg a világ összes fegyveres konfliktusában ennek kb. a tizede hal meg). Ezt tudva még fontosabb, hogy autónk teljesen biztonságos legyen minden körülmények között: ennek pedig az egyik záloga egy valóban megbízható autószerviz.

Érdemes egy megbízható autószerviz mellé letenni a voksunkat
Érdemes egy megbízható autószerviz mellé letenni a voksunkat

Egy jó autószervizben elvégzett (kötelező) műszaki vizsga szintén nem egy felesleges bürokratrikus folyamat, hanem annak a kulcsa, hogy biztonságban közlekedjünk az utakon. Ez nemcsak a saját magunk és utasaink (családunk, barátaink, szeretteink stb.) felé szóló felelősség, hanem az összes többi autóvezető és utas felé is.

Rengeteg autószerviz ajánl műszaki vizsgát, de sajnos Magyarországon nem mindegyik végzi el ezt a feladatot felelősségük teljes tudatában. Vannak olyan elsődleges biztonsági feladatok, mint a fék (esetenként féktárcsa szabályozás) és olyanok is, amelyek ritkán okoznak elsődleges biztonsági kockázatot, de nagyon megkeseríthetik az életünket és a pénztárcánkat: ilyen például a futómű beállítás. Ez utóbbi esetében nagyon rövid idő alatt tönkremehetnek az autógumijaink, ami drágább mulatság, mint a futómű helyes beállítása, nem is beszélve az esetleges kellemetlenségekről (ki akar Szlovéniában, Olaszországban vagy Szerbiában futóművet javíttatni?).

Amikor autószervizt választ az ember, azt nem egy alkalomra, hanem esélyesen hosszú évekre teszi. Érdemes egy olyat választani, mint az Autó Pátkai, ahol a szolgáltatások kiterjednek az autó minden részére. Kezdve a futóműtől a féken, lengéscsillapítón, kipufogón át az olyan szolgáltatásokig, mint a vásárlás előtti átvizsgálás, a már említett műszaki vizsga és az erre való felkészítés és a klímaszerviz. Persze nem maradhatnak ki az olyan általánosan használt szolgáltatások sem, mint az olaj- és az általános szerviz.

Ajánlatkérés
close slider