Autóklíma töltés és klíma tisztítás

Az autóklíma töltés és klíma tisztítás

Klíma nélkül már egyre kevesebb autó fordul meg a piacon, hiszen nem csak nyáron a kánikulában, de a téli hidegben is egyre többen ismerik fel, hogy milyen kényelmes úgy utazni hosszabb, de akár rövidebb távon is, ha nem csak ventilátorunk, de klímánk is van. Sokunk talán még emlékszik, milyen volt nyáron bikiniben utazni az autóban, hogy elviseljük a forróságot, télen pedig vártuk, hogy a szélvédőről a pára eltűnjön és végre lássunk is valamit, de ma már a klíma elterjedése miatt sokak számára megszűntek ezek a kellemetlenségek. Mindegy, hogy manuális, vagy elektromos a klímánk, áldásos hatását tehát nem vitathatjuk. Nyáron elviselhető hőmérsékletet, télen pedig azt a kényelmet kapjuk ajándékba a klíma által, hogy sokkal hamarabb tudunk párátlanítani és ezáltal biztonságosabb a vezetés.

autóklíma töltés, autóklíma javítás, autóklíma tisztításA klíma viszont, ahogy a többi alkatrész is, rendszeres időnként karbantartásra szorul. Tisztítani és tölteni is kell, az autóklíma javítás, autóklíma tisztítás és az autóklíma töltés pedig mindenképpen egy megbízható szerviz, szerelő feladata, ez nem egy olyan karbantartási feladat, amit egy átlagos vezető otthon is el tud végezni.

Az autóklíma töltés során először nyomáspróbát végeznek, majd vákuumozzák a klímát, hogy eltávolítsák a klímából a nem kívánt nedvességet. Ezután történik a tényleges klíma feltöltés, számítógépes vezérlés segítségével, zárásként pedig a klímarendszerben lévő olajat pótolják.

Természetesen maga az autóklíma töltés után alaposan ellenőrzik azt is, hogy ténylegesen jól működik-e a klímaberendezés.

Bár lehet, hogy nem gondolunk rá, mégsem szabad elhanyagolnunk a klíma karbantartását, hiszen egy sokáig nem tisztított klíma számos betegség (kötőhártya-gyulladás és más bakteriális fertőzések) okozója lehet azáltal, hogy a levegőbe juttatja a benne felhalmozódott gombákat, kórokozókat, nem is beszélve arról, hogy a tisztítatlan klíma rossz szagot is áraszthat, ami önmagában is kellemetlen.

Ha megfelelően karbantartjuk a klímát, sokáig élvezhetjük azt a kényelmet, amire kifejlesztették.

Kapcsolódó bejegyzések

Ajánlatkérés
close slider