Fékfolyadék csere menete nálunk

fékfolyadék csereÍgy történik a fékfolyadék ellenőrzése.  A motortérben lévő féktartályból kiveszünk egy kis mintát és betesszük ebbe a készülékbe, ami felforralja és kiírja a fékfolyadék állapotát. Már szemre is látszik a sötét színből, hogy már nem a legjobb az állapota.

fékfolyadék csereA készülék felforralja a folyadékot és így ellenőrzi annak az  állapotát. Forralás után ez a használt fékolaj 127 fokon felforrt! Ez már egy balesetveszélyes állapot. Jól látható a különbség, hogy a flakonban a világos színű az új fékfolyadék és a sötét színű a rég.

fékfolyadék csereA készülék tetején a piktogramok is segítik a könnyebb megértést. A tartályban mért folyadéknak a forráspontja 180 fok felett kell lennie, ez alatt nem biztonságos, cserélni kell.

fékfolyadék csereAte gyártmányú fékfolyadék cserélő készülék, az autógyártók is ezt javasolják.

fékfolyadék csere

fékfolyadék csereElső lépés a régi használt fékfolyadék leszívása a cserélő készülékkel.

 

fékolajfékolajA féktartály feltöltése az új fékfolyadékkal és a készülék csatlakoztatása.

 

fék légtelenítésfék légtelenítésA kerekeknél a légtelenítő csavarok meglazítása és a flakonok csatlakoztatása. Ide fogjuk kipumpálni a régi használt fékfolyadékot.

fékfolyadék csere1

Ebben a palackban gyönyörűen látszik a régi és az új folyadék. A világos színű folyadék, ami alul van az az új, felül pedig a sötét színű a lecserélt régi folyadék.

– További fékjavítással kapcsolatos szolgáltatásaink –

 

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a comment

Ajánlatkérés
close slider